4 Aralık 2015 Cuma

BİR ZAMANLARIN EN MODASI RENKLİ HAVLU KENARLARI


Merhabalar sevgili dostlar,

Benim yaşıtlarım çok iyi hatırlar (35) bizim küçüklüğümüzde en moda çeyiz eşyalarından biriydi renkli dantel havlu kenarları. Kızlar daha gelinlik çağa gelmeden çok çok küçük yaşlarda başlanırdı çeyiz eşyası hazırlanmaya.

Annem çalışan bir kadın olduğu bir de geleneksel anlayıştan uzak bir yapıda olduğu için bana ve kız kardeşime bu tip standart çeyiz eşyaları hazırlamadı. O daha çok sanatsal çalışmalara yer verdi :)

Genelde havlu kenarıydı, danteldi, patikti, örtüydü işleri anneannemin el emeğidir. Bizler küçükken sırayla tüm kız torunlarına ve hatta erkeklere bir şeyler hazırlamıştır. Küçükken çok severdim, kıymetli hazinelerimdi bu örtü, mörtüler :)

Evlendim evleneli rahmetlinin el emeği havlu kenarı oyalı havluları kullanıyorum. Çok da hoşuma gidiyor doğrusu, bazıları sevmiyor ya. Çok gelenekçi değ,l,m ama bu tip şeylere değer veriyor, kullanmayı da seviyorum. Tabii belirli bir tarzım da var.

Geçtiğimiz yaz, oğlum evimizin önünde oynarken ben de onunla beraber indim sokağa, henüz tek başına bırakma yaşına gelmediğini düşünüyorum. O arkadaşlarıyla koşup oynarken ben de sardunyalarımın yanına, merdivene oturup bu iki havluya uygun kenar dantellerini ördüm.

Nasıl olmuş mu sizce de?

İpler Kartopu Sentetik oya ipi; havlular Özdilek









12 yorum:

  1. ahhhh bilmem mi bu havlu kenarlarını. eger bir de yeni gelinsen o dantelli havlular kapıların üzerine serilirdi. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Süper, annem de bana birdolu yapmış. Kullanmasam bile hatıralarını sevip kaldırıyorum geri.

    YanıtlaSil
  3. Ben de hatırlıyorum o günleri ve devam ettirmekten de yanayım.. Örnekler çok güzel olmuş aynı zamanda..

    YanıtlaSil
  4. Ne büyük emekler, anılar gizli değil mi (:

    YanıtlaSil
  5. Ben sevemeyenler sınıfına giriyorum. Aslında el emeği çok güzeller ama kullanmayı sevmiyorum.

    YanıtlaSil
  6. ben de birer tane gelin kızlarıma yapmıştım bir zamanlar çok modaydı gerçekten ama ütü faslı sıkıntı:)) şimdi ütü istemeyen iplerden yapıyorlar:)

    YanıtlaSil