2 Ekim 2014 Perşembe

ÇARŞIDA BEĞENDİM, KENDİM DİKTİM...


Merhabalar sevgili dostlar;

Çocukluğumdan beri semt pazarları, kasaba pazarları, yöresel çarşılar gezmeye; incik boncuk bakmaya doyamam. 

Geçtiğimiz sene Dalyan tatilinde turistik çarşıyı gezerken Tokat işi yemeni desenli masa örtülerini görmüş ve hayran kalmıştım. 

Halam bana çok benzerini Safranbolu'dan alıp, hediye etmiş olsa da o koyu zemin üzerine rengarenk masa örtülerinde gözüm kaldı resmen. 

Madem gözün kaldı da niye satın almadın diye soruyorsunuz biliyorum; ancak yabancı turisti kaz gibi yolalım mantığı yüzünden bir masa örtüsü 80 dolar dan satılıyordu. :)

Yutkunarak geçip gitmiştim oradan...

Meğer kısmetim varmış ki geçtiğimiz hafta Fatih Çarşamba pazarında kumaşçılar sokağında rastladım kendilerine. O pazarı ve kumaşçılar çarşısını bilen bilir. Bazen satın alacak hiç bir şey bulamaz, bazen de deve yüküyle harika ve ekonomik şeyler alırsınız. Ben arada yolum düştükçe uğrarım. Her gittiğimde de şansımdan çok güzel şeyler denk gelir. 

Geçen haftalarda pazarda boş boş gezerken bir çok kadının bir tezgahın başına toplandığını gördüm. Burada da ne varmış diye elimi atınca aşağıdaki masa örtüsü elime geldi...


Dalyan'da gördüğümün aynısı :) Tüm kadınlar bir anda elimdekine bakmaya başladı. Ne olduğunu sonradan anladım ki tezgahtaki masa örtüleri üretim hatalı imiş ve desenler ya ortadan kesilmiş halde, ya da tam göbekte dokuma hatası var. Ben şanslı insan ise elimi atınca tüm desenli ve nefis bir örtüye denk gelmişim. :)) Teyzeler "Aman şu kara kız almasa da biz alsak" gibilerinden akbaba misali bana bakınca hemen ücretini ödedim ve ardıma bakmadan soluksuz kaçtım oradan :))


Fiyatı kaç lira mı tam 3 TL :))

Bir kenarında ufak bir hata var ve diğer kenarlardan daha az paylı. Bir de ucuna 10 metresi 5 TL'ye zarif bir güpür  aldım...

Anlayacağınız benim masa örtüsü kabaca 6 TL'ye mal oldu.






Kenarına, köşesine makine çekip serdim mutfak masama...

Sağlıkla, iyi günlerde, sevdiklerimle mutlu sofralar paylaşmaya diye dualar ederek...


Sevgiler..




5 yorum:

  1. bu aralar bu desenlere fena halde takık olan ben çok beğendim,çok:))
    iyi bayramlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, size de iyi bayramlar :)

      Sil
  2. Ayy ben size gönderseydim ya tokatın bir kasabasında yaşıyorum, tokatta okudum. Buranın arka sokaklarında bu örtülerden bol bol bulursunuz. Tahtadan oyma baskılarla ve kök boyalarla elleriyle işliyorlar. Yapımını izlemesi çok keyifli, siz en iyisi misafirim olun yerinde görün :) bu örtü de çok şıkmış gerçekten, güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ne güzel... Belki bir gün size taş baskı kalıbı ısmarlayabilirim. Sanırım Tokat'da hala bu sanatı yapanlar var... Eşim Yozgat'lı, ben İzmir... Yozgat'a gidersem size de uğramak isterim muhakkak. Selamlar, sevgiler canım...

      Sil
  3. Bende envayi çeşit el boyaması yazmalar masa örtüleri çok çünkü tokatlıyım. Sipariş vermek isteyenler çok olursa öyle 80 dolar falan değil daha uyguna mal edebilirsiniz. Facebookdan ulaşabilirsiniz. Fatma Melek Bora profil resmimde elimde bağlama var

    YanıtlaSil